Pracownia kulinarna
Podczas zajęć kulinarnych podopieczni nabywają umiejętność przygotowywania posiłków dostosowanych do ich możliwości. Ponadto na pracowni kulinarnej podopieczni uczą się układania jadłospisu i sporządzania listy zakupów, bezpiecznej obsługi sprzętu AGD, rozwijają swoją kreatywność i wyobraźnię oraz nabywają nawyk dbania o estetykę i higienę podczas przygotowywania i spożywania posiłków. Poznają zasady kulturalnego zachowania się przy stole oraz zasady zdrowego odżywiania.
Galeria


Podopieczna prezentuje wykonane przez siebie kanapki


Podopieczni przygotowują ciasto na naleśniki


Podopieczni przygotowują babeczki do pieczenia


Podopieczni przygotowują śniadanie walentynkowe


Podopieczna prezentuje przygotowane ciasto na racuchy


Podopieczny smaży racuchy


Podopieczny przygotowuje kanapki na śniadanie

















